Over ons

Cole Wheels Europa

Cole Wheels houdt optimaal rekening met de feedback van UCI Pro Tour teams, Cyclo-cross wereldkampioenen en recreatieve fietsers. Bij Cole Wheels combineren we de input van wereldklasse atleten met de nieuwste technologie. Zo focussen we op het maken van wielen waarmee er wereldprestaties kunnen neergezet worden, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden.

We creëren Cole Wheels om het hoofd van atleten tot rust te brengen. Want onze atleten pushen zichzelf en hun lichaam continu om de beste prestaties neer te zetten. Daarom nemen we al hun twijfels weg over mogelijke materiaalproblemen, zodat ze zich enkel maar hoeven te focussen op het voluit gaan tijdens de wedstrijd.

Onze missie om de perfecte balans tussen kracht en gewicht te bereiken, begint met innovatieve en doelgerichte engineering. Door gebruik te maken van onze eigen gepatenteerde ‘Dynamic Spoke Alignment’-technologie’*, zijn we in staat om ultieme lichtheid, stijfheid en duurzaamheid te bieden.

cole

(* DSA-technologie: Zwitserse, aluminium spaken; samengeperste carbonvezel met hoge modulus en nauwkeurig bewerkte naven.)

Dit vertaalt zich in een betere krachtoverbrenging aangezien er minder energie verloren gaat bij de spaken. Wielen met een hogere stijfheid zorgen tevens ook voor een scherpere versnelling en voor een vertrouwd en aangenaam gevoel in bochten. De cilindrische naven van onze DSA-technologie verdelen de spaakspanning en trillingen van het wegdek over een groter contactoppervlak, samen met een versterkte naafflens. Onze ‘Straight-pull’-spaken werken daarnaast de spanning en mogelijke breuken van traditionele ‘J-Bend’-spaken weg, waardoor montage en onderhoud eenvoudiger is.

Cole Wheels verbetert prestaties met zijn innovatieve naaf-technologie en zijn hoogwaardig vakmanschap. Alle wielen worden met de hand gebouwd met onderdelen die we zelf ontwerpen, testen en produceren. Onze DSA-naven ondergaan zeer nauwkeurige werkprocessen om een perfecte uitlijning tussen elk afzonderlijk onderdeel (naaf, velg en spaak) te garanderen. We verfijnen onze wielen steevast, zodat fietsers van elk niveau kunnen genieten van het puurste fietsgenot.

wielen
stap5

Van concept tot prototype, van prototype tot afgewerkt product: geen wiel wordt aan strengere tests onderworpen dan Cole®. De tests bevatten meer dan 4 keer de EU-testnormen, die al tot de strengste ter wereld behoren. Cole® stelt zijn wielen strikt op de proef, zodat u dat niet hoeft te doen. Cole® Wheels zijn gebouwd om niet alleen te presteren boven de eisen van de testvoorschriften, maar ook buiten die van de meest veeleisende professionele atleten ter wereld.

Al onze wielen zijn UCI goedgekeurd!

nl_NLDutch